Handlingsplan og Fair Play

Andre dag åpnet Odd Magne Olsen med en kort utredning om kretsens arbeid. Kamper, anlegg, spiller- og klubbutvikling, og fortalte at Buskerud utgjør 5% av norsk fotball.

Av Asbjørn Nordem Karlberg

Buskerud Fotballkrets bestyrer 90 klubber, 1427 lag, 18 000 spillere og 150 dommere. Det er litt av en kabal når 7 000 kamper skal planlegges.

Kretsen satser ikke bare på spillerutvikling, men også klubbutvikling. Olsens hovedpoeng var: - Meld deg på et kurs! Aktivitetslederkurs og laglederkurs, det er masse å lære, du treffer likesinnende, og du føler deg tryggere i arbeidet.

Andreas Eggen fra (Nessegutten) Levanger, tidligere Rosenborg-keeper, åpnet med en historie om Ivers, og gikk videre til Euro2016. Han fikk hjertebank av det, og ble sår i blikket. Videre gikk han til begrepet Fair Play. Er Fair Play mer enn gule og røde kort?

Javisst. Fair play er å påse at foreldre som frakter barn til bortekamper, kjører etter trafikkreglene. De har verdifull last! Fair Play er altså trafikksikkerhet. Fair Play er respekt. Fair Play er Folkeskikk. Dette krever rollemodeller, og berører klubbens kjerbneverdier.

Stikkordene var: På lag mot mobbing. Fargerik fotball. Spill fair!! Samarbeid med Norsk Tipping.

Eggen fortalte en historie om en kamp i Levanger mellom to lokale 8-årslag. Dommeren hadde glemt klokke, og kontaktet en av fedrene på sidelinjen, en respektert kar med svær lønn og høyere stilling i et solid og respektert firma: - Kan du være så snill å ta tida? To ganger tolv minutter? Joda, den respekterte forretningsmannen kunne da passe tiden. Første omgang sluttet presis, faren ga dommeren signal. Men mot slutten av andre omgang, lå sønnens lag under med 2-3. Lenge. Og litt til. Og enda litt, før de maktet å utlikne til 3-3. Da ga faren signal til dommeren, tida var ute. Faktisk var det fire minutter på overtid, noe klokkemannen stolt proklamerte for de øvrige foreldrene på sidelinjen. Hva slags signal ga han til spillerne på 8-årslagene? Fair Play?

Ungene har stor rettferdighetssans. I hvert fall fra starten av. Men hvem lærer dem at dommeren har skuylda?
Mot slutten av taletiden kom Eggen tilbake til EURO2016. Norge har fem interesserte søkerbyer, og skal ned i fire. Oslo må man selfølgelig regne med, men selv Skjedsmo og Bodø er ivrige etter å få kamper i et EM i 2016. Ja, Bodø er faktisk helt besatt av tanken. Ordføreren ryddet en parkeringsplass i vill iver, og proklamerte: - Her skal stadion ligge. Altså var det ikke snakk om Aspmyra!

De andre byene er Bergen, Trondhjem og Stavanger. Hvilken av disse byene trenger et stadion til 30 000 mennesker?

Det lurer jeg på.

Videre


Tilbake til hovedsidenTingsmennene følger spent med...


Anders Eggen, styremedlem i NFF, legger ut om Fair Play....når Odd Magne Olsen holder foredrag.