Nr. 4

Welcome to

Highfield Road

Forhåndsomtale av «Tippekamp» NRK
Lørdag 17. november 1990
Coventry City-Liverpool
Av Asbjørn Nordem Karlberg

Coventry City har til dags dato ikke tapt en NRK-sendt tippekamp på Highfield Road, og det til tross for at NRK har overført ligaoppgjør derfra hele ti ganger. Coventry er jo en av veteranene når det gjelder tippekamper, de var med helt fra starten i 1969. Ni skalper og en uavgjort har det blitt i denne perioden.

Den største skalpen av dem alle ble tatt i 1983, da Liverpool reiste hjem med 0-4 i bagasjen. Det var den gangen lille Terry Gibson første gang gjorde seg bemerket med å lage hat trick mot selveste giganten fra Anfield.

Skal vi se litt på oppgjørene mellom disse to lagene, ser vi at det har lett for å ende uavgjort, og ofte uten mål. Men i fjor ble det mønsteret brutt da Liverpool gikk fullstendig amok og banket seks kuler bak sin tidligere reservekeeper Ogrizovic. Så utfallet er langtfra gitt på forhånd, noe det heldigvis sjelden er når vi ser fotball fra øyriket!

Coventry vant sitt første «trophy» i en cupfinale på Wembley i 1987, er det populært å si. Men sannheten er at det første trofeet som fant sin vei til Highfield Road, var så tidlig som i 1891, mens klubben ennå het Singer`s FC! Det hadde ikkeno` med sangere å gjøre, kun det faktum at Coventry startet som bedriftslag på en sykkelfabrikk ved navnet Singer`s. Riktignok var dette en lokal turnering, men de gjentok bedriften året etter!

Highfield Road ble den første «all-seater» i ligasammenheng, og har egentlig alltid vært en foregangsarena på mange punkter. Tidligere Coventry-spiller Jimmy «Haka» Hill tok over som manager på slutten av femtitallet, og gjorde Coventry om fra en bakgårdsklubb med en liten lokal arena, til en virkelig storklubb med en «superstadion» av moderneste slaget. Klubben fulgte i så måte byen Coventry i oppbyggingen etter krigen - stadion fikk unngjelde for sin beliggenhet i et industriområde gamle Adolf ville tilintetgjøre!

Jimmy Hill skapte ikke bare en klubb og en stadion. Han skapte også en «image». En himmelblå image, og alt fra tribuner, garderober, programmer ble lyseblått. Ja, til og med sjokoladene i kiosken ble lyseblå! Og derfor er det synd at Coventry nå for tida ikke spiller i sine gamle, lyseblå drakter. Hvite og blå striper (mørkeblå, til og med) bryter altfor mye med «the sky blue tradition».

Coventry var den første klubben som viste en bortekamp på hjemmebane! 6. oktober 1965 spilte Coventry City i Cardiff, og 10 295 mennesker satt på Highfield Road og så kampen som ble overført på fire gigantiske skjermer som sto ute på gresset. I Cardiff satt 12 600 og så kampen, som endte med 2-1-seier til Coventry. Denne form for TV-overføring ble svært populær, om ikke vanlig. En kamp mellom Manchester United og Arsenal i 1968 samlet over 50 000 på Highbury, og 40 000 på Old Trafford. Siden ble slike prosjekter skrinlagt. Hjemmelagene protesterte og mente det gikk ut over tilskuertallet. Senere har «ordentlig» TV tatt over, noe som gjør at du kan se tippekamp i ettermiddag.

God kamp!

Til forrige tippekamp
Til neste tippekamp
Til sesongen 1990-91
Til sesongen 1991-92
Til sesongen 1992-93
Til sesongen 1993-94
Til sesongen 1994-95
Til sesongen 1995-96
Til sesongen 1996-97
Til sesongen 1997-98
Til sesongen 1998-99
Til sesongen 1999-2000
Tilbake til oversikten

Tilbake til hovedsiden

Highfield Road anno 1981.


Jimmy Hill.


The Sky Blues - her representert ved Mick Coop.