Nr. 5

Welcome to

Kenilworth Road

Forhåndsomtale av «Tippekamp» NRK
Lørdag 24. november 1990
Luton Town-Aston Villa
Av Asbjørn Nordem Karlberg

Kenilworth Road-klubben Luton Town er lite populær rundt om på de britiske øyer for tiden! Hovedsaklig av to grunner, og lett forståelige sådanne. For det første er det kunstgress på stadion. Spillere og fans i de øvrige klubbene mener Luton har altfor stor fordel av «plastikken». Dertil kommer at Luton ikke slipper inn andre enn sine egne fans på tribunene. Dette gir enda større fordel i en liga der bortefansens vokale innsats ofte kan gi både ett og tre poeng. Men ser mang nøkternt på det, må man unnskylde Luton litt. Skulle man (i dagens situasjon med hooligans og det hele) slippe til bortelagets supportere, måtte store ombygginger til, og det har man ikke råd til i den lille forstadsklubben. Og man har heller ikke særlig plass til rådighet. På den ene siden ligger en jernbanelinje, og det er ikke mange meterne fra skinnegangen inn til cornerflagget - sjekk bildet! Og enda har Luton i over 20 år kranglet med jernbaneselskapet fordi sistnevnte vil legge sporet enda nærmere! Det sies at før man har vært en tur på Kenilworth Road, har man ikke forutsetninger for å begripe ordet «trangt»! Det er så trangt at flomlysmastene (som nå er revet) sto på sidelinjen foran tribunen!

Luton Town er temmelig fersk i førstedivisjon. De hadde en gjesteopptreden på starten av syttitallet, men måtte ned i toer`n igjen og godgjøre seg der i temmelig nøyaktig ti år. Men nå har de vært oppe igjen nesten like lenge - uten å gjøre særlig vesen av seg. Bortsett fra det derre med plastikken, da! Men det er lysning i sikte: Innen 1992 må kunstgresset rives opp. Og da spørs det da, om ikke Luton velger å flytte vekk fra Kenilworth Road. Banedeling er på tale, og både Fulham, Chelsea og QPR ligger innenfor akseptabel radius. Men mest vekt legger fotballklubben Luton på å flytte til den «nye byen» Milton Keynes tyve miles nordover. Etter en undersøkelse viste det seg nemlig at bare 20 prosent av Luton-supporterne faktisk bodde i Luton. Det skal bli spennende å følge med i utviklingen, for tiden begynner å bli knapp!

Likevel har Kenilworth Road en fasilitet som de øvrige toppklubbene bare kan misunne dem. Alle har luksus-suiter med oversikt over spillebanen, og her er man på restaurant og på fotballkamp samtidig. Som sagt «alle» har det, men bare Luton har en hel langside full, og bare Luton har skyvedører av glass! På denne måten kan de fiine, rike menneskene der inne på en solskinnsdag komme ut og nyte solen - og krype innendørs hvis en sky skulle formørke tilværelsen!

Dansk møte kan det bli i dag. Lars Elstrup har gjort det bra i sin tid i Luton, odensianeren som kostet 900 000 pund foran forrige sesong. Han kommer fra et opphold i Europa, og har startet denne sesongen bra etter mye skader i fjor...

På motsatt benehalvdel i ettermiddag stiller brøndbyaneren Kent Nielsen, en diger kjempe. Han kom direkte til Aston Villa fra hjemlandet, og har spilt seg til en fast plass i mitdforsvaret sammen med Derek Mountfield. Dansk duell i Villas forsvarssone, altså.

Birmingham-laget møtte vi jo for et par uker siden. Selv om de har startet sesongen bra, kan vi trygt si at de har tatt det litt roligere etter hvert. Formtoppen kulminerte med en kjempekamp mot Inter Milan, før formen forsvant helt. Det ble tap i returoppgjøret, og formsvikt i ligaen. I tillegg fikk de Derek Mountfield utvist forrige lørdag, og det kan bli hardt for Villa fremover. At de er slått ut av UEFA-cupen kan bety at de kan konsentrere seg bedre om seriespillet, og det kan kanskje være en fordel?

God kamp!

Til forrige tippekamp
Til neste tippekamp
Til sesongen 1990-91
Til sesongen 1991-92
Til sesongen 1992-93
Til sesongen 1993-94
Til sesongen 1994-95
Til sesongen 1995-96
Til sesongen 1996-97
Til sesongen 1997-98
Til sesongen 1998-99
Til sesongen 1999-2000
Tilbake til oversikten

Tilbake til hovedsiden

Kenilworth Road er en av de trangeste banene i ligaen...


Lars Elstrup.