Nr. 16

Welcome to

Anfield

Forhåndsomtale av «Tippekamp» NRK
Lørdag 9. februar 1991
Liverpool-Everton
Av Asbjørn Nordem Karlberg

På en transformatorkiosk i Betzy Kjelsbergsvei i Drammen sto det i mange år:
«KENNY DALGLISH ARE MAGIC!»
Jeg skal ikke uttale meg om vedkommende grafittikunstners gramatikalske nivå, men faktum er at det tilsmers var sant i noen år. Kenny Dalglish var en «:magisk» spiller og like «:magisk» manager i sin dobbeltmennesketilværelse på Anfield Road. Fra hans spede begynnelse i 60-årenes store Celtic-lag til han i dag står sur og grinete og ser Liverpool fra sidelinjen, har han ikke kjent til annet enn suksess. Et utall skotske og engelske cup- og seriemesterskap, Europacup-seire og tolvogseksti landskampe til tross, like sur er han støtt. Det sies at han bare er glad når laget hans har vunnet. Så man kan vel si at han har vært glad ganske ofte, likevel?

Ordknapp er et «understatement» så lenge det brukes om King Kenny. Han er et mareritt å intervjue. Ikke bare for sin ordknapphet, men også fordi han taler et morsmål som er helt uforståelig for andre enn hans mor. Dessuten mumler han sin Glasgowdialekt i et skjegg han ikke har. Da han var med i BBC og skulle kommentere Graham Taylors disposisjoner med det engelske landslaget, mumlet han i ett kjør: «Jeg har ikke noe med hva han gjør med det laget». Og pressekonferanser er pinlige affærer. Svarer han, er det med enstavelses-ord. Må han ut med en hel setning, er det gjerne «Jeg syns vi gjorde en ålreit kamp»!

Den rake motsetningen på de fleste måter er Evertons nygamle manager Howard Kendall. Sammenliknet med Dalglish er han heller snakkesalig, en glad og jovial og hvis han ikke passer seg snart tykk, skallet og avfeldig lancastrian. Så jovial og godmodig er han, at han avblåser treningen et kvarter før tiden hvis det er norske supportere tilstede. Da er mottoet «førstemann til kranene». Dalglish hadde vel heller underholdt de ventende fans med ekstra intervalltrening???

Kong Vinter har festet sitt grep på den engelske ligaen. I skrivende stund er det kun denne pluss to andre kamper som vil la seg gjennomføre. Og heller ikke disse tre er helt sikre. Det kommer til å bli lite plinging på skjermen i ettermiddag, la oss bare håpe at vi får se den kampen vi har gledet oss til. Mersey-derbyet er alltid et oppgjør fullt av kvalitet - selv om spillet ikke nødvendigvis alltid står i stil med nerven omkring. Dette er Merseysides cupfinale, og vinnerne er Kings of Merseyside for et år fremover.

Får vi se den rette kampen, så prøv å legge merke til det merkelige byggverket Anfield er. På grunn av plassmangel har man bygget en meget utradisjonell stadion. Nå har Liverpool etter tolv års nabokrangel endelig fått kjøpt det siste gjenværende huset i Kemlyn Road. Så nå kan man starte på en utbygging som kan gjøre denne hovedtribunen dobbelt så stor. Kampen om å få lov til å avvikle VM-kamper i 1998 er begynt, og storklubbene har meldt seg på i kappløpet.

God kamp!

Til forrige tippekamp
Til neste tippekamp
Til sesongen 1990-91
Til sesongen 1991-92
Til sesongen 1992-93
Til sesongen 1993-94
Til sesongen 1994-95
Til sesongen 1995-96
Til sesongen 1996-97
Til sesongen 1997-98
Til sesongen 1998-99
Til sesongen 1999-2000
Tilbake til oversikten

Tilbake til hovedsiden

Anfield er et utrolig rotete og merkelig byggverk, stort
sett takket være trange omgivelser.


Stor atmosfære på tribunene på Anfield.