Nr. 17

Welcome to

Stamford Bridge

Forhåndsomtale av «Tippekamp» NRK
Lørdag 16. februar 1991
Chelsea-Wimbledon
Av Asbjørn Nordem Karlberg

For tredje gang denne sesongen skal vi besøke Stamford Bridge, og vi begynner vel å kjenne oss igjen nå. Men det er langt fra sikkert at vi får se fotball. Det er høyst sannsynlig at vi (hvis vi i det hele tatt får se noe) kommer til å få se noe som kan likne et VM i snømåking. Chelsea-guruen Ken Bates har sendt ut en appell til fansen om å komme og hjelpe til med snøryddingen. Og bare for å ha nevnt det - det er ikke spillebanen som er det springende punkt. Den får man sikkert spilleklar. Verre er det med tribunene. De siste årene har det blitt atskillig strengere med hensyn til publikums sikkerhet, og det skal være snøfritt også på tribunene før publikum slipper inn.

Slik det ser ut nå, kan det hende at det blir en ny rekordvinter i engelsk fotball. Den gamle rekorden stammer fra 1962/63, da det knapt ble spilt fotball i det hele tatt i en to måneders periode. Noe som endte med at selv cupfinalen ble utsatt! La oss håpe Kong Vinter snart tar ferie.

Etter hvert som jeg har sett Chelsea noen ganger, har jeg undret meg mer og mer over en spiller som Kerry Dixon. Han var i landslagsbildet for et snes år siden, men har til gode å slå til. Han blir vel betraktet som en svært begrenset spiss, ikke egnet til internasjonale oppgaver. Men Dixon er meget bedre teknisk enn sitt rykte. De som har sett Chelsea noen ganger, kan ikke unngå å se det store arbeid Dixon legger ned. Det fine med Dixon er at han ikke bare jager mål for sin egen del, men også er i stand til å legge drømmeballen til sine medspillere. Han har scoret mål jevnt og trutt de siste ti årene, og det ser ikke ut til at han har tenkt å gi seg med det første. Se opp for Dixon i ettermiddag, spesielt dersom Gordon Durie og Dennis Wise er med!

Wise har forresten gjort suksess i Chelsea-trøya siden han kom fra Wimbledon, og sammen med Dave Beasant utgjør han en duo som skulle kunne holde Wimbledon i sjakk. Begge var jo for tre år siden sterkt delaktige i «the Wombles`» cup-triumf. Wise stilte på motsatt lag i fjorårets møte, og har fått for vane å score i disse oppgjørene. «Kick and rush»-laget har fått et godt tak på Chelsea, så vi får vel se i ettermiddag hvor innflytelsesrik Wise har vært.

Wembley-besøk kan det bli på Chelsea i år. 180 minutter mot Sheffield Wednesday er eneste hinder i Ligacupen, før Chelsea (eventuelt, altså) kan glede seg til et møte med Leeds eller Manchester United. Det kan altså gå mot en reprise på FA-cupfinalen fra 1970 mot Leeds. Chelsea har aldri møtt Manchester United på Wembley.

Bildet som ledsager disse velvalgte ord, er hentet fra en kamp på Stamford Bridge i 1946, og viser at publikum strømmet til arenaene da fotballen startet opp igjen etter krigen. De fotballgale engelskmennene måtte unnvære sin eleskede ligafotball i fem år, og gikk mann (og kvinn) av huse for å se sine helter i aksjon da sesongen 1945/46 tok til.

God kamp!

Til forrige tippekamp
Til neste tippekamp
Til sesongen 1990-91
Til sesongen 1991-92
Til sesongen 1992-93
Til sesongen 1993-94
Til sesongen 1994-95
Til sesongen 1995-96
Til sesongen 1996-97
Til sesongen 1997-98
Til sesongen 1998-99
Til sesongen 1999-2000
Tilbake til oversikten

Tilbake til hovedsiden

Stamford Bridge under publikums-boomen i 1945.


Kerry Dixon.