Nr. 25

Welcome to

Selhurst Park

Forhåndsomtale av «Tippekamp» NRK
Lørdag 20. april 1991
Crystal Palace-Everton
Av Asbjørn Nordem Karlberg

Selhurst Park har de siste årene fungert som hjem for både Crystal Palace og Charlton. Stakkars Charlton ble nektet videre spill på sin The Valley, og måtte (på kort varsel til og med) finne seg et nytt hjem. Ironisk nok samtidig som Charlton rykket opp i den gjeveste ligaen etter mange års fravær. Selhurst Park var ikke noe favorittvalg. Det var altfor langt unna The Valley, og Charltons supportere ble færre og færre med årene. Inntil for et par uker siden, da det ble gitt tillatelse fra det lokale City Council til å åpne stadion i Charlton igjen. Forutsatt at det ikke blir for mye trafikk og bråk og ståk, da - og at det ikke blir noe av en planlagt utbygging av stadion. Det er godt at The Valley er så diger - det er god plas til modernisering innenfor stadionmurene. Charlton har hatt kontorer på Selhurst Park - moelven-brakker bak den ene corneren. Du ser dem sikkert under ettermiddagens kamp. Nå skal de snart bort, og Charlton flytter inn i sine egne lokaler igjen.

Så ble det altså Crystal Palace som skulle få avslutte årets tippekampsesong - den lengste i historien. Aldri tidligere har vi fått servert engelsk ligafotball på skjermene til langt uti april. Spenningen er ikke den helt store for enkelte av lagene, men Palace er (for en gangs skyld) blant de som har noe å kjempe for. En plass i UEFA-cupen er innen rekkevidde - selv om Liverpool i går ble tatt til europeisk nåde igjen. Palace har fortsatt muligheten til å innhente Souness` disipler. Fordelingen av Europa-plasser neste sesong begynner å ta form. Og engelskmennene håper at Manchester United kan vinne Cupvinnercupen, slik at de får en ekstra deltaker neste år. Drømmeopplegget ser slik ut:

Serievinnercupen: Arsenal eller Liverpool
Cupvinnercupen: Manchester United og Tottenham eller Nottingham Forest
UEFA-cupen: Arsenal/Liverpool eller Crystal Palace

Superliga er på tale igjen. Det har aldri blitt noe av, men denne gangen er det EN stor forskjell; det er FA (fotballforbundet) som står bak, og da stiller saken seg annerledes. Det er stor mulighet for at FA starter sin egen liga, og tar med seg de beste klubbene, slik at «Football League» blir sittende igjen med fire «lavere divisjoner». Bryan Robson tror at FL og FA blir enige, og kommer fram til et kompromiss. Deretter er det klart for en «British League», mener Robson - en liga som omfatter de beste lagene også i Irland og Skottland. Robson ser blant annet nordamerikansk ishockey som et skrekkeksempel med sine bortimot hundre obligatoriske kamper per sesong. - Vi må spille færre kamper, sier han. - Vi må ta vinterpause, samarbeide med skottene og irene, og la landslagene få skikkelige arbeidsforhold. Bare på denne måten kan vi heve nivået på den fotballen vi spiller, sier Robson i et ekslusivt intervju med Fremtidens utsendte.

Selv er ikke Robson sikker på at han noen gang kommer til å spille in en slik superliga. Hvor lang tid det vil ta å få stablet den på bena vet vel ingen - men Robson tipper tre til fem år. Og da er jeg en gammel mann, mener han. Men det er mange som ser Robson som en ideell landslagssjef for England med tiden. Så kanskje han likevel kan høste fruktene av de konstruktive endringene som nå ligger i luften. Robson er ikke i tvil om at det tettpakkede kampprogrammet og de gjørmete banene har spilt landslaget mangt et puss, og hindret England i å hevde seg internasjonalt. Å spille fotball i halvnaken tilstand om vinteren har han aldri likt noe særlig. Og da jeg fortalte ham om bandyspillere som står på for fullt i 20-30 kuldegrader, bare ristet han på hodet. - Crazy Norwegians. I hope they dress better than us!

Se godt etter under dagens kamp. Hvis været er bra og alle er i godt humør, kan det hende jeg tar meg en tur på Selhurst Park i ettermiddag. Jeg står i så fall borte ved moelven-brakkene. Og hvis du ser meg så vink!

God Kamp! Og god sommer!

Til forrige tippekamp
Til neste tippekamp
Til sesongen 1990-91
Til sesongen 1991-92
Til sesongen 1992-93
Til sesongen 1993-94
Til sesongen 1994-95
Til sesongen 1995-96
Til sesongen 1996-97
Til sesongen 1997-98
Til sesongen 1998-99
Til sesongen 1999-2000
Tilbake til oversikten

Tilbake til hovedsiden

Legg merke til brakkene - Charltons hovedkvarter...


En prat med Bryan Robson.
FOTO: ASBJØRN KARLBERG