Å kjøre seg bort:

Hovedstadstrafikken en lørdag

Helvetesbyen (hvordan komme seg dit?)
Jeg la trøstig i vei med «god tid» lørdag. Visste selvfølgelig veien etter mange turer til trykkeriet på Gjelleråsen. Ringveien, Sinsenkrysset, ta til venstre opp Trondhjemsveien. Fot i hose.

Sinsenkrysset gikk meg hus forbi. Det er nemlig slik at Sinsenkrysset (Norges mest berømte veikryss) er i tre etasjer. Jeg var litt uoppmerksom og kjørte tvers igjennom. Hvor snur man når man har kjørt for langt på Store Ringvei? Og hvor finner man en bensinstasjon? Nivået på tanken var faretruende lavt. Gud vet hva det heter der jeg tok av hovedveien, og gud vet hvor mange trafikkforseelser jeg begikk for å komme tilbake til Ringveien. Jeg hadde bare én tanke i hodet: Hva de ville si om han derre tullingen som sa ja og så ikke dukket opp. De ville sikkert ikke invitere meg senere.

Østbanen
Jeg er så gammel at jeg vet at det heter Østbanen - eller het det før. Og så vet jeg at det er der Trondhjemsveien begynner. Jeg «pettersolberget» meg ned til Østbanen/Bjørvika og kom meg opp på trafikkmaskinen, fant Trondhjemsveien, og styrte retning studio. Nå er det bare det at Trondhjemsveien nok er nord-europas mest trafikerte vei en lørdag morgen i oktober. Den er dessuten omkjørt på to steder. I et kryss sto i tillegg en trailer med nervesammenbrudd og en lang kø bak. Disse begynte å rygge og snu! Jeg freste ut til venstre, fant ei gate med trikkeskinner, vrengte opp i retning Carl Berner før motoren spyttet stygt. Redningen var en bensinstasjon, riktignok i «motsatt kjørefelt». Nøden var stor, trafikkpolitiet langt unna. Jeg fikk fylt for 65 kroner, og forsøkte nok en gang å trenge meg inn i lørdagsrushet. En haug rullatorer senere fikk jeg skviset meg over Carl Berner. En mengde røde lys senere svingte jeg inn på riktig parkeringsplass. En TV-buss i enden av den gigantiske parkeringsplassen avslørte hvilken dør jeg burde prøve først. Ett minutt over avtalt tid sto jeg svett, varm og med 170 i puls foran skrivebordet til Dag Solheim, som ivrig diskuterte i telefonen!

Tilbake til TV-studio