Fotballfan døde av glede

Lego-sett trigget astma-anfall

12 år gamle Martin fra Oldham like nord for Manchester fikk et flott Lego-sett til fødselsdagen. Han ble så opprømt at han fikk et astma-anfall og døde.

Av Asbjørn Nordem Karlberg

Martin Glazier Macrae spratt opp av sengen på 12-årsdagen og løp ned i stuen der presangene hans lå klare. Faren Duncan hadde kjøpt et ekslusivt Lego-sett beregnet på 13-14-åringer, og Martin satte i gang med å pakke det opp.

Da han oppdaget hva det var, fikk han et astma-anfall. Anfallet var så sterkt at det satte i gang et hjerteattakk, og gutten falt sammen i sin fars armer. Etter noen krampetrekninger døde han der med sin fars armer rundt seg og de sjokkerte familiemedlemmene som hjelpeløse tilskuere.

Han hadde klaget over svimmelhet rett etter at han sto opp og kledde på seg, men følte seg etter hvert bedre. Men spenningen med presangene ble for mye for ham, og hjertet måtte gi tapt. Duncan Macrae forsøkte gjenoppliving i huset deres i Hathershaw utenfor Oldham, mens ambulanse ble bestilt. Gutten ble erklært død ved ankomst Royal Oldham Hospital.

Guttens tante, Kathleen Macrae, roste det medisinske personalet opp i skyene, men sa at faren Duncan forsto at gutten var død allerede hjemme i stuen.

Duncan oppdro sønnen alene, etter at moren Angela døde i 1999. - Duncan sluttet i jobben sin for å ta seg av Martin, sa Kathleen Mcrae. Martin gledet seg sånn til fødselsdagen, og hadde gitt meg en liste over presanger han ønsket seg. Jeg har den fortsatt i håndvesken. Han elsket PCen sin og PlayStation, men over alt annet elsket han Lego - jo vanskeligere, desto bedre, syntes han. Faren og jeg slo oss sammen og kjøpte et meget dyrt sett, og kanskje var det vi som indirekte tok livet hans.

- Han var mer enn en sønn. Han var min beste venn og følgesvenn. Jeg kommer alltid til å tenke på ham, og skjønner ikke at dette har skjedd, sier faren til Manchester Evening News. Familien forteller at den lille gutten var interessert i Lego og Playstation, og hovedpresangen til 12-årsdagen var et Lego-sett. Martin drømte om å bli oppfinner når han ble stor, og han var også fan av Manchester United.

- Ronaldo var favorittspilleren. På likhuset ble han lagt på et United-laken. Alle har behandlet oss bra, sier Duncan Macrae.

Tilbake til hovedsidenPappa Duncan Glazier Macrae forsøkte å redde sønnen Martin, klarte ikke å berge livet hans.