Harald B. Andersen:

Dommer på heltid

Harald B. Andersen er dommer på heltid. Ja, nærmest døgnet rundt utfører oslomannen - populært kalt HB – jobben som dommer. I helgen var han en av mange dommere som dømte under NM-uken i bandy.


SPORT FOR ALLE
Av Paul Paulsen
Asbjørn Nordem Karlberg (foto)


Norges Bandyforbund (NBF) satser på samarbeid med øvrige isidretter om utvikling av kunstisanlegg. Det ble full klaff i sørlandsbyen Arendal.

Kunstisanlegget i havnebyen – har betydd at to nye bandyklubber har sett dagens lys – eller bandyballen! Nemlig Grane og Tromøy, og ikke minst skøyehelten Øystein Grødum kan takke kunstisen i hjembyen for hans bravader på isparketten.

Bandy-ildsjel
Viktig mann for bandyens fremtid i Arendal har blitt Harald B. Andersen, som opprinnelig kommer fra osloklubben Ullern.

Nå jobber han som dommer nesten 24 timer i døgnet. Eller med andre ord: Som dommerfullmektig i Arendal på dagtid, og bandydommer og ildsjel for bandysporten kvelder og helgedager.

I tillegg dømmer Harald B. i bandyens eliteserie i helgene, og er drivkraften bak bandyaktiviteten på hverdagskveldene.

Bandyskoler
Aktiviteten har vært stor i vinter.

- I januar og februar ble det arrangert 7-8 bandyskoler i Arendal med 30-75 unger i alderen 7-13 år, sier en godt fornøyd HB.

Han fullroser det flotte anlegget i sørlandsbyen, og sier:

- Interessen for bandy har kommet med kunstisen. Det var Grane som i samarbeid med NBF satte i gang med organisert bandytreninger, og det har betydd mye at klubben kan møte den nye lokale konkurrenten Tromøy i kamper på hverdagene, men samtidig kunne dra til Skien i helgene for kamper mot Telemark-lagene.

Fast ansatt
Det skal satses enda mer for bandyspill for ungdommen.

– Nå er det ansatt en mann i en ny stilling på 25%, som skal organisere bandyen i Telemark og Arendal, opplyser HB Andersen, som håper på en god utvikling av bandyen i disse to skøytedistriktene.

Han foreslår følgende ovenfor NBF og klubbene i Drammen:

- La lagene fra Arendal få en treningsleier i f. eks. Drammen, for de skal kunne få flere gode impulser for videre satsing på bandyen, oppfordrer elitedommer Andersen.

VIP-gjester
Sport For Alle går enda lengre. Kanskje NBF burde invitere disse bandypionererne i Arendal, til gratis opphold under neste års NM-uke i bandy, og med på følgende oppvisningskamper og sosiale sammenkomster. Dette rett og slett for å gi Arendal-lagene med trenere og foreldre enda en god grunn for å satse videre i spillet som regnes som «vinterens fotball»?


Tilbake til hovedsiden
DØMMER HELE DØGNET: Dommer Harald B. Andersen brenner for bandy.
Her tar han en titt på Sport for Alle.


DRIVKRAFT: Harald B. Andersen er en drivkraft for bandyen i Arendal.