Drammen Travbane:

Ikke bare hesteveddeløp

Mang en travsportenshelt og legende har besøkt Drammen travbane. Men hestefolkene har ikke hatt banen helt for seg selv...

Av Paul Paulsen

I over 50 år har Drammen travbane vært en av landets mest populære og ansette baner. En rekke spillere og hesteeierere har høstet triumfer, etter glimrende kusking og fantastiske hester innsats. Mange av hestene og kuskene har blitt udødeliggjort og blitt sportens legender.

Superkusken
Ingen glemmer superkusken, Mr. Goldfinger, Ulf Thoresen. Vestfoldingen vant alt, også på Drammen travbane. Størst var kanskje VM-triumfen med Habib.

Alt fra Diskerud og andre stjernekusker fra mange år tilbake, til 1980-tallets fenomen, Rex Rodney og kusk Sverre Håkonsen fra Sviland i Rogaland, har gjestet Drammen travbane.

Sugarcane Hanover
En fortsatt aktiv kusk, en av tidenes beste, Gunnar Eggen huskes blant annet med Sugarcane Hanover og ekvipasjens mange triumfer. Av kaldblodshestene har det vært mange som har utmerket seg på banen.

Alm Svarten
Blant de aller beste og kjente, finner vi Alm Svarten og Atom Vinter. Foruten travsport har det vært arrangert billøp med bl.a. Trond Schea og langbanerace med motorsykler.

Motorsport
Blant de største på motorsykkel finner vi Leif Basse Hveem og Jon Ødegaard (begge EM-vinnere), og nordiske mestere som Dagfinn Dahl og Marius Røkeberg. Drammen travbane er blitt rustet opp gjennom årene, og lever i beste velgående til glede for både hester, kusker, eiere, publikum, spillere og stallfolk.

Topp bane
Og for å ha nevnt det: - Dette er en av verdens beste sandbaner (!), sa Maik Ebensing, tyskeren som i år 2000 vant Åpent NM Langbane 500 ccm.

Tilbake til hovedsiden
Drammen Travbanes hovedtribune.


Det karakteristiske dommertårnet.


På bortre langside finner man "depotet"...


STOLT: Mang en stolt traver har vunnet på banen.


VOGNSTART: Et solid felt drar i gang bak startvogna.


TETT: Mange tette og harde dueller er utkjempet på Drammen travbane i perioden 1955-2007.


FELT: Stort felt med lokale hester.SPENNING: Mange spennende travløp har det vært på Drammen travbane opp gjennom årene.


FINISH: Mange finisher med liten margin.


GULLJENTA: Nynke de Jong, er langbanesportens gulljente. Hun er favoritt til NM gull langbane i Kristiansand.


Motorsport: Også motorsport har det vært mye av på travbanen. Her fra rallycross-oppvisning med Sverre Isachsen.