Cupfinalshowet 2008

Drammens Teater i
fotballens tegn...

Drammens flotte teaterbygning skal huse cupfinaleshowet 5. november. Prosjektleder Jarle Marøy i TV2 skryter uhemmet av både teateret og byen.

Av Asbjørn Nordem Karlberg

Per Øyvind Mørk i Byen Vår Drammen (t.h.) og kommunaldirektør Finn Egil Holm har hatt en finger med i spillet, men Marøy mener Drammen er den beste byen TV2 har jobbet i. Kanalen har vært i byen i forbindelse med Landstinget fra Union Scene. Både Hjelpekorpset og Golden Goal har vært i elvebyen, og TV2 skryter av byen. Jarle Marøy er prosjektleder for cupfinaleshowet og skryter voldsomt av Drammen som arena for TV-sendinger. – Jeg har vært mye rundt om i Norge, men jeg vil gå så langt som å si at Drammen er Norges beste by å jobbe mot, sier han. Han skryter videre av den flotte gjengen han samarbeider med når han kommer til Drammen.

– I Drammen er man flinke til å tenke nytt. Jeg tror ikke folk er klar over hvilken formidabel jobb Byen Vår Drammen gjør, sier han.

Årets cupfinale står mellom to Oslo-klubber (om man strekker begrepet Oslo litt...) og det ville vel vært naturlig å ha cupfinaleshowet der.

– Vi fant ikke noe bedre sted enn Drammens Teater. De fleste av oss kjenner stedet fra tidligere TV-produksjoner. – Det er tett, intimt og vi får gode publikumsbilder. Og så er alt klappet og klart hver gang vi kommer dit, skryter produsenten.

Setter Drammen på kartet
For Drammen er det viktig at byen blir markert nasjonalt. Ikke bare for drammensernes selvfølelse, som har fått tyn i mange år. Men for byens omdømme utover i landet, er det viktig å vise fram hva vi har her. Vi er ikke lenger bare et veikryss man nødvendigvis må passere på sin vei fra ett sted til et annet.

– I folks bevissthet betyr det enormt, sier Per Øyvind Mørk.

– Det er supert at Norges befolkning får se hvor fin Drammen er, og ikke minst hvilket nydelig teater vi har. Jeg tror kke drammenserne reager på at de ikke får være til stede under showet. Derimot tror jeg folk blir mer og mer stolte av byen sin. De stiller støtt og stadig opp når det skjer noe, sier Mørk.

Underholdningen
Det er ennå ikke klart hva slags underholdning det blir, hvilke artister som kommer. Men èn ting er klart; det er Guro Fostervold som blir kveldens lyspunkt som programleder. Med seg har hun Carsten Skjebred.

Tilbake til hovedsiden
Guro Fostervold blir stjernen i showet...


... i Drammens vakre teater.