England stiller kloka:

Tippekampen flyttes!!!

Dersom England blir "en del av Europa" når det gjelder viserne på klokka, betyr det endringer i lørdagsvanene for mange norske familier.

Av Asbjørn Nordem Karlberg

Forslaget om å innlemme Storbritannia i samme tidssone som Vest-Europa, kan få store konsekvenser. Lysere kvelder, færre trafikkulykker og mer utendørsaktivitet er noen av argumentene tidligere miljøvernminister Tim Yeo bruker for å overtale britene til å rette seg etter Vest-europeiske klokker, melder nyhetsbyrået AP. I dag ligger Storbritannia en time etter sentraleuropeisk tid.

Yeo er parlamentsmedlem for de konservative, og har lagt fram planer om at Storbritannia skal skru fram klokken 60 minutter. Han understreker at de regionale myndighetene i Wales, Skottland og Nord-Irland står fritt til å bestemme tidssone selv.

Ifølge Yeo viser studier utført av myndighetene at et tidsskifte vil føre til 130 færre dødsfall på veiene, og landet vil øke inntektene fra turisme med 12 milliarder kroner. I tillegg vil energibehovet i landet synke, slik at målene om reduserte CO2-utslipp lettere kan nås.

Motstand
Ikke alle liker tanken på å skille lag med den britiske tidssonen. Parlamentsmedlem Charles Hendry sier at debatten kan splitte landet. Han advarte mot at finansnæringen kan tape på en slik ordning.

Fotballfans
Norske fotballfans vil merke en eventuell endring. I 38 år har tippekampen startet klokken 16.00. Siden starten høsten 1969 har norske fotballfans benket seg med tippelapper og godteri, te, øl eller brus foran TV-skjermen klokka fire på lørdager. I senere år har de også fått med seg kveldskamper gjennom uka, med sendestart klokka 21.00. Nå kan man måtte endre sine vaner. Skal lørdagskampene starte klokka 15.00, er nå det en ting. Kveldskamper klokka åtte noe helt annet.Tilbake til hovedsiden
Fotballfans i Norge må kanskje snu om på
lørdagsvanene... (FOTO: PELLE HØLLAND)

...hvis Big Ben skal stilles om.
(FOTO: ASBJØRN KARLBERG)