FotballExpo 2007:

Vallhall full av fotball-friiker og stands, pølser, kunstgress og brus

I år som i fjor tok Sport for Alle turen til landets største fotballmmesse. Håpet var å få oppleve fotball på en ny måte, samt treffe noen av de spillerne som utgjør tippeligaen eller landslaget.

Av Asbjørn Nordem Karlberg

Årets fotballmesse åpnet med pang på Vallhall 12.00 fredag i øsende regnvær. Godt at Vallhall er en innendørsarena med undervarme!

Hopetall av fotballske notabiliteter vaket rundt i inngangspartiet da Karen Espelund sto klar med saks og sløyfebånd akkompagnert av trompetfanfarer.

Jeg sugde fatt i Jean Ronny Johnsen og fikk en lang prat, helt til han ble tacklet bakfra av Vidar Riseth. Jeg lot dem samtale om sitt og sånt og gikk for å fotografere alt fra gressklippere til avkjølende pannebånd, samt sikre meg en god lunsj i kantina.

Gamle kjenninger var det overalt, blant annet Marianne Torgersen i Fisanti Group. Hun spilte bandy i Drafn da jeg var trener der, og hun overrakte meg en flott italiensk fotballtrøye.

Videre rundt i landskapet kom jeg over Jørgen Jalland i ivrig konkurranse over Fussball-bordet. Hos P4 var det mulig å skyte hardere enn John Arne Riise. Hans 130 km/t var vanskelig å konkurrere med. Mine 77 km/t virket puslete i sammelikning, men så har jeg da også passert 50. En kar greide 116 mens jeg sto der. Navnet hans må jeg se og få sporet opp. Han kan jo rekrutteres til Drafn, kan han ikke???

Tilbake til hovedsidenEddy Berby-Andersen fra "Fotballopplevelser" blir intervjuet før saksen klipper sløyfebåndene.


Fotballforbundets Karen Espelund foresto den høytidelige åpningen...


Postens stand hadde en spennende nyhet...


Liv Skjørsæter og Eva Baisgård viser fram en nyvinning som ble lansert i august 2006: Lag dine egne frimerker ved hjelp av posten.no! Bilde av bikkja eller klubblogoen, naboen eller hytta...


Lier Maskin kunne stolt vise fram denne gressbørsteren. Det er den som lager møster i gressmatta.


Medisiner og medikamenter (altså ikke dopingrelatert) var det mulig å få innsyn i...


...samt muligheten til å utfordre blodpumpa på ergometersukkel.


Norsk Synskirurgi stilte opp med to flotte damer som lovte meg et nytt syn på livet via laserkirurgi. Birgit Huse og Elisabeth Tvedte klarte ikke å verve meg, jeg er altfor feig. Hvis synet mitt blir perfekt, har jeg ikke lenger noen unnskyldning når jeg bommer på ballen...


Ballsport stilte opp med støvler, baller og øvrig tradisjonelt sportsutstyr.Høytidelig åpning med gjallende trompetfanfarer.


Både gamle og nye presidenter var til stede.


Klikk og se film
Philip Warren Giertsson fra Lyn viser sine tricks. Philip har sluttet med ordinær fotball fordi han ikke syns han var noe særlig god. Istedet satser han som profesjonell trickser.


Klikk og se film

Redaktøren prøver å slå Riises superskudd på 130 km/t. Redaktøren slo til med 159, men P4 mente det var HCs måling oppover Strømsveien... FOTO: HC.


Jo Tessem og Ronny Johnsen fikk seg en prat...


Marianne Torgersen i Fisanti Group viser fram baller. Og selger selvfølgelig øvrig fotballutstyr. Jeg ble til odel tilført en flott lyseblå Italia-trøye med luftende ermer...


Åååååh, så bommet jeg på den! sukker en Xbox-spiller...


Denne John Deere-maskinen fra Reinhardt Maskin blir nok min neste gressklipper.


En gressutlegger fra Østfold Gress. Når gresset er ferdigdyrket på annen plass, blir det klippet opp i småsuller og rullet opp på denne maskinen. Deretter blir det lagt ut fiks ferdig på stadion.


Hos Boing hadde man muligheten til å overliste en bevegelig finerkeeper.


Jørgen Jalland studerer tilbudet om å kjøpe «En englandsfarer krysser sitt spor om og om igjen» mens Ronny Johnsen diskuterer med Vidar Riseth.


Dette var en ny og utradisjonell avkjølingsmetode. Legg Cooling Bandana i bløyt i ett minutt, og den avkjøler deg i 24 timer. Hilsen fra www.WorldCooler.com.Monica Danielsen, Simon Danielsen, utflyttede tromsinger og Ingunn Hochlin, ekte nesodding, bemannet Tromsø ILs stand for å promotere Fair Play - samt Tromsø IL.


Denne karen ble ikke fornærmet da jeg kalte ham Stig Johansen fra Bodø/Glimt. Det ble dog fansen rundt ham. (Ja, jeg vet at han heter Harald Berg...!)


Det går mest av Liverpool-effekter, fortelles fra Fotballshop. Dernest er det ManUtd, og deretter ei stor gleppe ned til Arsenal.


Jan Høsøien lager dine egne fotballkort. Her poserer han stolt med et av sin sønn. Ja, han lager altså fotballkort med DEG på...


Sørlandsidyllen hadde enkelte notabiliteter å by på... særlig Tuftes Lars Olav Karlsen.


Et forsøk på å spille Fussball i naturlig størrelse virket unektelig noe komisk.


Da virket det mer naturlig med tomannslag i liten binge.


Fussball på ekte Joey og Chandler-vis var populært...


...noe Jørgen Jalland ble hektet på.


Gutta fra 442 (nei, ikke firehundreogførtito!!!) stilte opp med...


...to sesonger av sitt fotballmagasin som uttales FireFireTo.


Til slutt bringer vi et bilde av den viktigste standen på hele messa - men den som var minst besøkt. Her demonstreres hjertestarteren - som kan redde liv hvis noen segner om...