Geoff Bents forsømte grav:

United lover å rydde opp

Livstidssupporter av Manchester United, Barbara Morris, ble sjokkert da hun beskøkte graven til München-offeret Geoff Bent. Den tidligere Busby Babe er begravet på kirkegården ved St John's CE Church ved Irlam. Hans gravsted blir ikke holdt vedlike, mener fru Morris.

Av Asbjørn Nordem Karlberg

Barbara Morris fra Swinton tok med seg sine barnebarn Matthew og Barry for å besøke graven. Men da hun fikk se ugresset og det lange gresset gjemme gravstenen, følte hun seg skamfull og fornærmet.

- Dette fortjener ikke den lokale helten Geoff Bent. - Dette tjener ikke til ære en mann som ble idolisert i sin levetid, som mistet livet på toppen av sin karriere, og ble stedt til hvile der han vokste opp.

- Jeg mener det er forargelig at hans grav skulle komme til å forfalle på denne måten. Det burde være klubbens stolthet å ivareta gravstedet og holde det rent og pent.

Etter at en lokalavis tok kontakt med klubben, lovte en talsmann å ta en titt på saken, og forsøke å sette graven i den stand den burde være, samt å ivareta den på regulær basis.

Han sa: - Vi ordnet opp ved denne graven for noen år siden, og var ikke klar over at den hadde forfalt nok en gang. Vi skal ta oss av saken!

Da Barbara Morris fikk høre dette, sa hun: - Dette er flotte nyheter, og jeg er veldig glad for at de har bestemt seg for å hjelpe til. Men det ville jo være flott om de øvrige gravene også kunne få samme behandling.

Sokneprest Sue Timmins fra St John's CE Church, la til: - Det er vanlig for familiene å holde sine slektningers graver i orden. Når dette ikke er mulig på grunn av alder eller sykdom, gjør kirken sitt beste, men det er grenser for hva vi kan gjøre, og gjennom sommermånedene gror både ønskede og uønskede vekster meget raskt.

Bent var en av dem som mistet livet i München-ulykken 6. februar 1958, da Manchester United mistet så mange av sine spillere. Han var bare 25 år.

Geoff Bent spilte bare 12 ganger for Manchester United. Det ble hevdet at han ville vært fast på laget om det ikke hadde vært for at kaptein Roger Byrne sto foran ham i køen.

Geoff Bent etterlot seg en fire måneder gammel datter, Karen, og fruen Marion, som fortsatt bor i Irlam.

Back to main pageBarbara Morris på besøk på
Geoff Bents grav med barne-
barna Barry Gresty og
Matthew Taylor.