Fawlty Towers var hel-topp mot dette:

Du må unngå West Two i Notting Hill

Jeg har sett det meste når det gjelder hoteller i London. Fra flotte Metropol til småsnuskete steder som ikke skal nevnes. Jeg trodde jeg hadde sett det verste for ti år siden, ett døgn jeg helst vil glemme. Men jeg satte ny personlig rekord på West Two.

Av Asbjørn Nordem Karlberg

Klokka to om natta, reisetrøtt og med gorilla-armer etter koffertbæring, klager man ikke når resepsjonen ser noe uryddig ut. Man betaler og ønsker seg sårt en nøkkel så man får låst seg inn på rommet sitt.

Men opp første trapp, får man bange anelser. Det er trangt, det er møkkete og slitte tepper i trappa, og i første repos henger ei dodør på skeive. Vinduet i reposet er dekket av et silke(?)gardin med fire sigarett-hull.

Og vi skal helt opp i 5. etasje (4th floor).

Fast forward
Mange trinn og reposer senere finner vi dør nummer 44. Låser opp, trer inn og ramler nesten ut vinduet. Ja, trangt er et beskrivende ord.

Vi setter oss ned - en av oss på den knirkete stolen, den andre på første køye. Vi ser oss rundt. Kan vi virkelig bli her?

En beslutning tas
OK, vi har betalt - og vi skal da egentlig bare sove her. Vasken har kaldt og nesten kaldt vann. Kjøleskapet ser ut til å virke - i hvert fall lyser det når vi lukker opp. Sengetøyet er rent. Vinduet lar seg lukke. OK, vi blir!

Ved tannpussetider er det enkelte andre ting man ønsker å foreta seg. Slike ting foretas vanligvis på et toalett. Tvers over gangen står ei dør på gløtt. Det er fordi den ikke lar seg lukke. Det står «BATHROOM» på den, så det må være her. Nei, så sannelig, en dusj. Ved nærmere øyensyn blir den diskvalifisert - vi dusjer ganske sikkert på Paddington Station. Koster bare tre pund, men duverden så rent og pent.

DO you really?
Den andre innretningen på dette rommet, kan kansje beskrives som en DO? Nja, den er i så fall fra Jack the Rippers tid. Åjoda, den virker gitt. Men pass på dingledanglet når setet vrenger seg!

Mens man sitter der og ser seg om, får man øye på vinduet - det som så vidt henger på.... sannelig lar det seg åpne, men man må bruke den råtne pinnen der for å få det til å stå oppe. Og da oppdager man at den råtne pinnen er en del av vinduskarmen som nok falt av på Thatchers tid. Utenfor, på et tak, står en pinnestol der betjeningen inntar sin lunsj. Ikke akkurat nå da men...

Maur og sånn...
En kveld drakk vi jordbærmelk fra plastflaske, og glemte å sette den i kjøleskapet. Neste morgen var det autostrada for maur rundt korken. Og fire maur i tannbørsten. Maurene bodde nok på gesimsen, der det lå et centimetertjukt lag med mose. Samt en tom flaske Smirnoff og tre sokker.

Internett
Når man bestiller på internett, kan det være at man finner slike rom til en billig penge. Vær varsom! Bestill gjerne for den første natta, og si gjerne at du vurderer om du skal dra videre eller bli flere netter. Betal kun for første overnatting. Blir det for ille, er det lett å finne bedre rom i nærheten. Det blir kanskje litt dyrere, men muligens finner du også noe til samme pris. Forrige gang gjorde jeg det, og betalte mindre for et flott rom, enn det håpløse jeg hadde første natt.

555
Har du kostet på deg en tur til London, kan 555 være greit å huske. Det er ikke et nødnummer på telefonen, men den prisen du må regne med å betale for et rom med helt grei standard. 555 er altså norske kroner. Det tilsvarer de 50 pund de ber om når du bestiller. Du får rom helt ned til 10 pund, altså 111 kroner - disse rommene kan være trange men rene. Helt akseptabelt om man kommer alene. Er man flere, vil man kanskje ha mere plass? Har du som jeg fått London tur/retur for 300 kroner, kan man spandere et pund eller to ekstra for å få litt kvalitet. Du kan jo spørre en som nylig har vært i London - eller du kan spørre meg. Jeg begynner å få litt peiling nå! He he...


Tilbake til hovedsiden


Ikke noe å klage på i det utvendige.


Med tjukke lag mose på gesimsen, er det kanskje ikke rart jeg fikk maur i tannbørsten?


Gulvteppet hadde sett bedre tider - på tide med en vask? Eller kanskje restaurering?


Militære køyesenger fra 1740.Kummerlig og trangt.

Flott dør inn til felles dusj og WC?