Ny vri fra FIFA-diktatoren:

Blatter ønsker kalendersesong

FIFA-president Sepp Blatter ønsker seg en sesong som strekker seg fra februar til november - og vil fjerne sommerferien for fotballklubbene.

Av Asbjørn Nordem Karlberg

- Fotballsesongen bør starte på ettervinteren og vare til slutten av november. Jeg har foreslått for klubbene at de spiller fotball gjennom sommeren og begynner å følge kalenderåret, sier Blatter.

- Da får spillerne nok tid til å hente seg inn, og vi kan ha treukers perioder med landskamper, mener FIFA-presidenten. Han hevder at ideen støttes av de store europeiske klubbene.

Slik det er nå, har bare noen få europeiske nasjoner kalendersesong. (Norge, Sverige, Finland, Russland og flere tidligere sovjetstater) Alle de store ligaene spiller høst-vår.

Sport for Alle minner om at vi i Norge tidligere spilte høst-vår, slik som de store ligaene. Seriespillet ble omgjort til kalendersesong ved hjelp av Maratonserien 1962-63.

«Seks-fem»
Blatter sier han føler seg sikker på at hans plan for å begrense antall utlendinger i europeisk klubbfotball vil bli gjennomført.

- «Seks-pluss-fem-planen» kommer garantert til å bli gjennomført, påpeker han.

Planen går ut på at minst seks av spillerne som til enhver tid er på banen for et lag må kunne representere landslaget der klubben hører hjemme.

- Det vil bety større grad av identifikasjon mellom klubbene og deres tilhengere, og det vil gi unge talenter større muligheter. Det vil også lette det økonomiske presset på klubber, sier han.

Nå er det bare det at planen kan være i strid med EU-regelverket.

Tilbake til hovedsiden
Sepp Blatter ønsker flere store endringer i internasjonal
fotball.