Kjører for gull:

Speedwaysesongen starter

Søndag starter speedwaysesongen i Norge. Marius Røkeberg og NMK Drammen jakter på mesterskap i år.

Av Paul Paulsen

Fjorårets sesong var en aldri så liten nedtur både for Marius Røkeberg og NMK Drammen. Noen lyspunkter var det i form av NM-bronse speedway (Røkeberg) og gull i par-speedway (norgescup).

Begge titlene Marius Røkeberg vant på langbane i 2006 (NM og nordisk) - tapte han i fjor. Dette akter den 25 år gamle Vestfossen-mannen å gjøre noe med i år. 28. juni kjøres Åpent NM-langbane på Drammen travbane. Og i tillegg NM-parspeedway hjemme på Vinsvoll speedwaybane i Øvre Eiker.

- Kjører for NM-gull i begge stevnene, sier en offensiv Marius Røkeberg. I parspeedway for han trolig med seg som makker Bjørn G. Hansen. De to vant norgescupen i parspeedway på samme bane i fjor. Han tror det blir vanskelig å vinne langbane-nordisk, som for første gang kjøres utenom norden, i Tyskland i juli.

- Det blir tøft å vinne der med mange gode tyskere til start, spår Røkeberg.

Ligastart
I søndagens åpningsstevne av Norsk Speedway liga i Skien, stiller ikke Røkeberg til start for Drammen!

- Det har seg slik at den norske terminlista kom veldig sent. Lenge før den ble satt opp, måtte jeg si ja eller nei til et storløp på langbane i Tyskland. At langbaneeksperten sa ja til å møte verdenseliten var ikke noe overraskende valg. På ligalaget til NMK Drammen skal Bjørn G. Hansen, Kenneth Borgenhaug og en svensk forsterkning kjøre. Alt er ikke klart med svensken. Derfor kan jeg ikke si hvem det er, forteller Marius Røkeberg. Elgane MK (Vestlandet) er regjerende liga- og norgesmester.

- På en god dag kan vi kjøre jevnt med de beste, mener Marius Røkeberg. Han skal også i år kjøre mye langbane, og så en del i Tyskland, som er sportens mekka.

VM løp
Hans siste store mål som langbanekjører er å bli kvalifisert for VM-serien. Det har Marius Røkeberg kun vært ett poeng unna to ganger. I år kjøres VM-kvalen i tyske Mulmshorn 1. juni.

- Har kvalet videre derfra før. Så håper at det skal gjenta seg i år. Greier langbanespesialisten det - så kommer han med i VM Challengefinale i Tyskland i oktober. Derfra går de 8 beste videre - og møter de 8 beste videre fra årets VM, i VM-serien neste år. Andre norske med i VM er vestlendingen Willy Tjessem, Riska MK (NM-vinner i fjor).

Nasjonale høydepunkter for våre lokale kjørere blir: Langbanestevnene 28. juni NM/Drammensracet) og Forus Open (31. august). Speedwaystevnene: 4. mai ligastart i Skien. 5. ligarunde på Vinsvollbanen (9. august), NM indv., Elgane (23. august), NM-parspeedway, Vinsvollbanen (30. august), Speedweekend langbane/speedway, Kongsberg (6. september), NM-lag, Lunner (27. september).

Lagmester
Vi tipper følgende resultater i Norsk Speedway liga: 1) Elgane MK, 2) NMK Drammen, 3) Riska MK, 4) NMK Oslo, 5) Grenland SK/NMK Kristiansand.

Tips NM-lag: 1) Drammen, 2) Riska, 3) Oslo, 4) Elgane, 5) Grenland/Kristiansand.

Tilbake til hovedsidenJEVNT: Det forventes å bli jevnt, hardt og spennende når klubbene møtes i par- og lag-NM senere i år. Her fra NC-parspeedway i fjor på Vinsvoll. Rune Sola (f.v.), Bjørn G. Hansen, Carl Johan Raugstad og Marius Røkeberg. Drammen vant!