Liverpool blir kjøpelag:

Dollar like gode som rubler!

Amerikanerne George Gillett og Tom Hicks tatt over på Anfield. Nå får Rafel Benitez 120 millioner pund til innkjøp av ferdig utviklede talenter. Ronaldo, Beckham og Raul beware!

Av Asbjørn Nordem Karlberg

George Gillet (som ikke har noe med barbersaker å gjøre!) sier at hvis Rafa Benitez og Rick Parry ønsker seg en bestemt spiller, så skaffer vi ham. - Denne klubben er ikke langt fra å bli den beste klubben I verden, eller dominerende. Det er det vi går for.

Dollar-regn
Og det ligger altså 1500 millioner kroner (om lag) i potten. Typisk amerikansk, altså, man skal kjøpe suksess. En gang i tiden var det slik at Liverpool hadde to veier til suksess:
Den ene var å ta fatt i unge lokale talenter og bearbeide dem til verdensstjerner. Den andre var å innhente etablerte profiler i andre ligaklubber for småpenger, og impregnere dem med Liverpool-filosofien, før de ble sluppet løs på motstanderne i toppdivisjonen. Robbie Fowler, Michael owen er eksempler på den første måten - Alan og Ray Kennedy på den andre.

I mange tiår var dette Liverpools måte å kjempe i toppen på, men nå har altså klubben gitt opp dette.

Big spenders?
Amerikanerne vil ta over fotballverden på sin egen måte, ikke ta etter andre klubber. «Vi skal ikke matche dem i bruk av penger, men å vinne mer kamper en dem. Lag som kjøper seg inn i medaljestriden, lykkes sjelden. » Så da var de 120 millionene bare lokkemat? Man kan undres.

De to lover fansen massevis av trofeer i tiden som kommer. Samtidig lover de å anlegge den lenge omtalte «New Anfield» i Stanley Park. Hva myndighetene i Liverpool sier i sakens anledning, venter vi spent på. Vil de ødelegge den legendariske parken for å få en tredje fotballstadion innenfor et par miles` radius?

Spill på det nye navnet
Bookmarkerne har satt i gang konkurransen og spillet om navnet på den nye arenaen. «Carlsberg stadium» er et hot tips, og vi minner her om politikken i Norge. Brann og Strømsgodset ble truet av fotballforbundet for sine reklamer for Aass og Hansa respektive. Nåja, norsk alkoholpolitikk ligger ikke for rike amerikanere, ei heller for sulteforede fotballfans i Liverpool. Men er den noen grunn til gledesrus?

Tilbake til hovedsiden
Liverpool skal nå kjøpe seg et nytt lag - på samme måte som Chelsea...


Denne stadion blir ganske sikkert realisert - men blir det i legendariske Stanley Park?