SfA møter Rosenborg

Foran møtet med Brøndby

Side 2

Foran møtet mellom Rosenborg og Brøndby tok Sport for Alle turen til Lerkendal. Hvem andre var førstemann vi møtte enn Hans Petter Larsen, gammel skolekamerat fra Åssiden. Han er forstatt den eneste dommeren som har gitt meg rødt kort i fotballkamp.

Av Asbjørn Nordem Karlberg
Foto: Asbjørn og Thomas Andrè Karlberg

Tenk at man skulle bli 52 år før man fikk besøkt Lerkendal. Til møtet med Brøndby bød anledningen seg, og jeg satte meg på toget 6.15 på Drammen stasjon. Det er en lang reise til Lerkendal, og de siste 4 kilometrene ble tilbakelagt til fots. En halvtime etter fristen for å akkreditere seg, men møtet med en gammel skolekamerat lysnet på humøret. Hans Petter Larsen fra Åssia, sønn av den ekte trønderen Petter, forfatter av «11 mann»-serien. Hans Petter trente en rekke år damelaget til Trondheims/Ørn, nå leder han et av RBKs ungdomslag.


Hans Petter Larsen, skolekamerat fra sekstitallet...


Den neste vi traff, var bilen til Mini. En Mini, selvfølgelig...

En kort prat med trener Hamren rakk jeg, og spurte ham hvor jeg skulle akkreditere meg. Jeg var nemlig en halvtime for sent ute...

Etter overnatting i Klæbuveien spaserte jeg tilbake til Lerkendal onsdag morgen, og der var en eneste spiller i gang med selvpålagt egentrening. Det var Lars Ramstad som koste seg med 14 baller, mottak, nedtak, finter, skudd og nettsus. Sport for Alle ble ballgutt for en stakket stund, før jeg gikk for å ordne med akkreditering. Det årna seg, det!

Klokken 10 satte A-stallen i gang på nabobanen. Hamren kom bort og lurte på om jeg hadde fått ordnet den akrediteringen... Jada, alt i orden! TV-kameraer følger alt hva de gjør, men etter oppvarming ble journalister og bladfyker sendt på dør. SfA brukte tiden til å sjekke RBK-shoppen og studere Lerkendal-området nærmere. En hovedbane (stadion, gress), en B-bane (pent gressteppe), en treningsbane (flunkende nytt kunstgress), og en minibane, der kunsgress nettopp er blitt fjernet. Et nydelig anlegg for landets beste klubb!

Landets beste klubb? Besitter ikke RBK en femteplass på tabellen i øyeblikket? Likevel, jeg lurer på hva slags stoff Erik Hamren er laget av. Han later til å ha fått det skakkjørte laget på skinner på meget kort tid. Hva er det han har tilført? Strengere disiplin? Nye treningsrutiner? Ikke vet jeg - jeg ble jo kastet ut fra treninga...

Etter trening ble det muligheter for litt fotografering og noen spørsmål og svar. Erik Hoftun diskuterte keepersituasjonen i klubben uten å gi fra seg noen knallperler. Den andre Erik, han derre Hamren, snakket skadesituasjon. I forståelse for at det vanker viktig kamp kvelden etter, lot jeg spillere og trenere være i fred.

Skal ta dem etter kampen, jeg - hvis det går dritt!

Side 1

Back to main page

Side 2Kjører han fortsatt denne greia her?En mann, 14 baller...


Høsten nærmer seg - med is og løv på kunstgresset.


Endeseksjon med «RBK-shop» og Dolly Dimples...


Et knippe med 15 grønne vester, 14 baller, 24 kjegler - treninga kan begynne...


Nok en sekk med baller...TV-selskapene fester alt til tape.Treningen er over og Roar Strand strener inn i garderoben...


... før han ble minnet om Aalborgs tap kvelden før.


Ferdigdusjet Roar Strand signerer RBK-trøyer.Erik Hoftun diskuterer keeperpolitikk over en kaffe.Lang vei til trening - likevel er førstemann vi møter en skolekamerat.


... det er Lars Ramstad som møter en time tidlig.


«Brakka» i morgensol...... og søndre langside med garderober.... men ikke før alle TV-stasjonene har fått fokusert linsene sine...


... før en myndig Erik Hamren starter oppvarmingen.


Etter oppvarmingen ble vi sjorrnalister sendt vekk, og smakte på nista i Lerkendals indre.


... mens en hyggelig svenske koster på seg et smil...


Øyvind Storflor poserer for fotografen.Hamren, nydusjet, svarer på spørsmål fra Radio1.


Steffen Iversen poserer for ivrige småfolk... som ikke turde være med på bildet!