Flotteste Indy-vinner gjennom tidene

Baben som kan lukeparkere

Danica Patrick startet med gocart som tiåring i 1992 på Sugar River Raceway i Brodhead, Wisconsin og viste snart gutta hekken. Hun flyttet til England 16 år gammel for å bli en bedre fører, samt skaffe seg en utdannelse...

Av Asbjørn Nordem Karlberg

Hvem: Danica Sue Patrick
Hva: Racerfører
Hvor: Phoenix, Arizona
Født: 25. mars 1982 i Beloit, Wisconsin
Irsk og serbisk avstamning, oppvokst i Roscoe, Illinois
Debut-sesong 2005
Nåværende lag: Andretti Green Racing
Tidligere lag. Rahal Letterman Racing
Indycars mest populære fører tre sesonger på rad (ikke særlig overraskende)
Bok: Danica: Crossing the Line, 2006
Første og hittil eneste kvinne i IndyCar


Hun konsentrerte seg primært om road racing, men deltok i mengder av forskjellige konkurransetyper mens hun var i Europa, deriblant Formel Ford og Formel Vauxhall. Hun presset fram en 2.-plass i Englands ekstremt sterke Formel Ford Festival, den beste plasseringen av en USA-kjører noen sinde, mann eller kvinne...

I 2002 signerte hun for laget til Bobby Rahal. Etter en rekke løp i Barber Dodge Pro Series, beveget hun seg over i Toyota Atlantic Championship i 2003. Hun kjørte for Rahal Letterman Racing med sponsorpenger fra Argent, og oppnådde relativ suksess i Toyota Atlantic series. I løpet av sin tid i Atlantic, var hun relativt ofte på seierspallen, men aldri på toppen. I 2004 endte hun på en tredjeplass i mesterskapet. Samtidig deltok hun i American Le Mans Series for Prodrive Ferrari, noe som endte med en 10.-plass i Atlanta Grand Prix 2003 Grand Prix. I 2006 deltok hun også i "Sportsvogn"-klassen med Rolex 24 på Daytona.

29. mai 2005 ble hun den fjerde kvinne noensinde til å kvalifisere seg for Indianapolis 500, etter Janet Guthrie, Lyn St. James og Sarah Fisher. Hun oppnådde raskeste testresultat (369,956 km/t) på morgentesten den første testdagen, gjorde hun en tabbe i første sving i sitt første kvalifiseringsheat, og mistet pole position til Tony Kanaan. Hennes fjerderangering ble likevel den høyeste noen sinde av en kvinnelig fører. Senere ble hun den første kvinne til å lede løpet, først en runde ved 125-mile-merket deretter to runder til. Hun begikk to større tabber, men endte likevel på en fjerdeplass. Hun steilet ved en pit stop, og ramlet helt ned til midt i feltet, men kjørte seg opp igjen på en flott måte. Tidligere beste kvinnelige notering var til da en 9.-plass ved Janet Guthrie i 1978.

20. april 2008 vant hun Indy Japan 300, og ble dermed den første kvinne til å vinne et race i denne serien. Før løpet i Japan, som skulle bli historisk, hadde kritikerne holdt mot henne at hun ikke så ut til å kunne vinne et race. Dette har hun nå motbevist, og ingen vedder på at hun ikke vinner flere. Besserwisserne har hevdet at kvinner har tregere reaksjon enn menn, noe ingen kan bevise.

Danica Patrick blir sammenliknet med andre kvinnelige idrettsutøvere som bl. a. Anna Kournikova for sin vilje til å være "sexy utøver tjener på reklamestunt". Hennes jobb for Sports Illustrated Swimsuit-katalog er ett eksempel.

Noen eksperter mener at hun drar fordeler av sin lave kroppsvekt hun er 1,50 høy og veier 50 kilo).

Følg med, det blir mer moro med Danica i fortsettelsen!!!

Tilbake til hovedsidenDen flotteste racingføreren du har sett?


Danica Patrick bør ikke utfordres på lukeparkering, bakkestart og glattkjøring!


Før lå damene oppå panseret - nå ligger de under!


Danica får kritikk for å kopiere Anna Kuornicova med vovede positurer...


Slett ingen stygg andunge...


Fra forsiden til Sports Illustrated.