Sterkt i Tyskland av Røkeberg

NMK Drammens Marius Røkeberg oppnådde en sterk 4. plass under et internasjonalt speedwaystevne i Tyskland mandag ettermiddag.

Av Paul Kristian Paulsen

Mandag 3. oktober er fridag i Tyskland, og markering av sammenslåingen av Tyskland i 1989.

MC Meissen, sørøst for Leipzig, arrangerte for 33. gang "Den Gyllene slepeskoen", med 16 deltakere fra hele 10 nasjoner.

Her markerte seg Marius Røkeberg fra Vestfossen med solid kjøring.

- Jeg er veldig godt fornøyd med innsatsen, sier en glad Marius på telefon fra Zaschendorfer Motorbane. Med poengserien 3-2-3-3-0, kjørte han inn 11 av 15 mulige poeng.

Vant gjorde hjemmefavorittene Kevin Wolbert, Ronny Weis (2. plass) foran Bartos Kasprowiak, Polen og Røkeberg.

- Dette ble en bra avslutning på sesongen, mener Marius som kjørte 240 mil pluss ferje Norge-Danmark t/r alene uten mekaniker og annen hjelp.

- Akkurat det kan være litt slitsomt, innrømmer Røkeberg.

En skade i april ødela mye for årets sesong for den tidligere NM-vinneren på langbane.

- Langbanekjøringen i år ble ikke bra etter skaden, men det har gått mye bedre i speedway, der han kjører i svensk speedway for Valsarna med bl.a. Lars Gunnestad på laget.

Før neste år, hvor VM-finale på langbane er målet, blir det mye kjøring på endurosykkel til vinteren, og trolig en treningsleir tidlig på våren i Italia.

- Sesongavslutningen i Norge, blir et stort endurostevne i Sverige tidlig i november.

- Da drar jeg og en rekke kjørere fra NMK Drammen i en stor buss til den store styrkeprøven på Gotland, sier Marius før han setter seg inn i bilen for langturen hjem til Vestfossen.


Tilbake til hovedsiden