Langbaneåpning 2008

Sterkt av Røkeberg

Marius Røkeberg åpnet sesongen 2008 med et åpent langbanestevne i Tyskland. Der kom han på en sterk 4. plass.

Av Paul Paulsen

Parchim, Tyskland, hadde 50-års jubileumsrace for 500 ccm langbanesykler i begynnelsen av mai. I spissen for det internasjonalefeltet stilte den regjerende langbaneverdensmesteren Gerd Riss opp. Han vant som han ville alle fire innledende heat, samt finaleheatet.

Gledelig var det at NMK Drammens Marius Røkeberg kjørte overraskende godt i sesongdebuten. Han kjørte inn 13 poeng på de innledende heatene og 2 poeng og fjerdeplass i finaleheatet.

Påfølgende helg skal Røkeberg, Bjørn G. Hansen (Drammen) og Pål Heia (Kristiansand) kjøre et storløp på langbane (gressbane) i tyske Teterow. Det er et race som samler mellom 40-50 000 tilskuere, og som er svært krevende med bokstavelig ujevnt og vanskelig underlag.

Tredjeplass
Søndag var det også premiere for den norske ligasesongen i speedway. Regjerende mester Elgane MK (vestlandet) vant ikke uventet på 32 poeng foran Riska, Drammen 24, NMK Oslo og arrangøren Grenland SK/NMK Kristiansand.

For Drammen kjørte Bjørn G. Hansen inn åtte poeng på seks heat.
- I mitt første stevne for året, hadde jeg for dårlige starter, sier en skuffet Hansen. Øvrige poengplukkere i Drammen var Kenneth Borgenhaug 4 og den innleide svenske talentet Robert Henderson, som kjørte bra og greide 12 poeng. Neste ligarunde er ikke før 15. junipå Lunner, grunnet norske kjøreres deltakelse i kvalifiseringsløp for EM og VM speedway (junior/senior) de neste helgene.


Tilbake til hovedsiden