Sterk avslutning

Marius Røkeberg gjorde en sterk avslutning på årets motorsykkelsesong, med en flott 3. plass under et langbanestevne i Tyskland.

Av Paul Paulsen

Langbanestevnet var på en gressbane i tyske Wolfegg, og med de tyske hjemmekjørerne som favoritter. Men bl.a. vestfossengutten Marius Røkeberg ville det annerledes.

NMK Drammen-kjøreren gjorde sitt beste langbanestevne i årets siste stevne! Han kjørte fra flere av de beste i årets VM-serie!

- Tyskerne hadde ikke trodd på en seierspall uten egne kjørere, sier Røkeberg og smiler.

Lørdagskvelden kjørte han og Bjørn G. Hansen og Kenneth Borgenhaug inn til bronse i lag-NM speedway, arrangør Elgane MSK vant. Så tok Røkeberg og Hansen frokostflyet søndag ned til Tyskland, hvor pappa Øyvind Røkeberg møtte dem med syklene klare for race.

Vant
Etter en rask justering av sykler og en treningsomgang, så startet Marius Røkeberg det som ble årets beste stevne for langbanespesialisten fra Øvre Eiker. Han misset i bare et av seks heat. I det heatet ble han sist. Men med oppløftende kjøring i de tre øvrige innledende heatene, ble det plass i B-finalen.

Der gasset Røkeberg så friskt og agressivt, at han vant det heatet.

I A-finalen ble han bare slått av engelskmennene Mitch Godden og Andrew Appleton.

Bak seg på resultatlisten kom tyske VM-stjerner som Enrico Janoscha og storfavoritten Sirg Schutzbach (6. plass).

Bjørn G. Hansen debuterte som langbanekjører på gressunderlag, noe som er litt annerledes å kjøre på en sandbaner som f. eks. Drammen travbane.

Hansen klarte en solid 2. plass i et heat, men med liten rutine gjorde at han tapte plasseringer mot rutinerte internasjonale kjørere i de øvrige heatene. Men 11. plassen i et sterkt startfelt gav mersmak.

Tilbake til hovedsiden3. PLASS: Det ble en sterk 3. plass på Marius under et
internasjonalt langbanerace i tyske Wolfegg.
FOTO: PAUL PAULSEN