Tippeligaåpning 2007:

Drammenserne var
sulteforet på toppfotball

Etter en påske med sommertemperaturer kom seriestarten med isnende temperaturer. Godset tilbake i toppserien fikk folket ut av sofaen eller solveggen, og inn på Gamle Gress.

Av Asbjørn Nordem Karlberg
Foto: Linda Kristine Karlberg

Et seks års langt fravær kan virke som en evighet, særlig for en 16 år gammel fotograf. Siste Godset var i eliteserien, visste hun ikke hva innkast var!

Det var festivitas over forberedelsene til "sommerens" ankomst til fotballbyen Drammen, men allerede etter 22 sekunder fikk de mørkeblå seg en støkk i livet da de Ornelas ble løpt ned innenfor sekstenmeteren, og lå sprellende tilbake. Det virket litt surrealistisk - skulle seks års venting bli ødelagt av et mareritt av en åpningskamp?

Neida, dommeren lot som om ingenting hadde hendt - de var da vitterlig like blinde, de to som kolliderte.

Er det inte Thomas Fingal-Olson Myhre som står der bårta?
Likevel skulle det bli et mareritt. Etter en halvtimes spill ble Peter Kovacs felt inne i Oddranes sekstenmeter. Klar straffe, mente undertegnede. Men så skjedde da «fellingen» bak en stolpe, så det kan jo tenkes at jeg la til litt selv... Odd-keeper Jarstein plukket opp ballen og sendte den gjennom luften i hele banens lengde - ja, i hvert fall sånn nogenlunde. Trevde meter fra egen mållinje satte midtstopper Ronny Deila pannebrasken på nedfallet, for at Espen Johnsen skulle kunne plukke barnemat. Men hvor var Espen Johnsen? Jo, han sto på 29 meter og ville ha ballen selv!
Hva gjør en keeper på 29 meter?
I buksa, som vanlig.
Ballen fra Deilas pannelugg seilte i en pen bue over en sprellende Johnsen, som likevel befant seg laaaangt utenfor håndarbeidsfeltet sitt. Verken Deila eller Johnsen kunne innhente den løpske ballen. Men de Ornelas, som ikke kunne tro hvor heldig han var, så vidt rakk å berøre den med ei tå. Dermed slapp Deila unna merkelappen «selvmål». Selv om Johnsen ikke får bort egget fra skjegget på noen uker.

Overraskende tempo
Nå hadde hjemmelaget kjørt fillerappen på telemarkingene helt fram til scoringen, men naturlig nok ble de en aning hemmet av baklengsen. Det siste knappe kvarteret av omgangen kom Oddrane mer med i spillet, men Rødgata rodde inn til pause uten å treffe flere skjær.

Siste 45
Andreomgangen ble omtrent som første halvtimen, et Godset-trykk jeg ikke hadde trodd på forhånd. Særlig Stian Ohr med sin fart stresset de hvite så de ikke fikk særlig mange sammenhengende pasninger seg imellom. Tilslutt måtte det gi resultater. Mattias Anderson, fremspilt av Leo, satte utlikningen bak Almenning da utviklingen gikk mot avvikling av nullen i protokollen.

Fortsatte der de slapp i 2006
Selv satte samme Mattias fart på venstresiden og serverte Peter Kovacs med et ferdigscora innlegg 2,07 meter over havet, akkurat i den høyden Kovacs liker dem. Og Kovacs hadde unnsluppet sin markør, det var bare å styre pent midt i nota, og hjemmeseieren var et faktum.

Vel, først måtte Stian Ohr sette et klask i treverket som avslutning på en svimlende dribleserie. Og tre-fire andre Rødgata-sjanser dukket opp, men Oddrane fikk rødda febrilsk.

Spenende sluttminutter
Mot slutten var også de i nærheten av å snuse på scoring - nok til at siste 20 minutter ble en spennede innspurt. Men da hadde dessverre frosten for lengst tatt knekken på fotografen vår - og kameraet!


Tilbake til hovedsidenGaute Larsen, halvparten av trenerduoen fra Skien, besøker Marienlyst for første gang, og går feil når han skal finne garderoben.


TV2s reporter Ernst A. Lersveen ivrig etter å få satt tippeligasesongen i gang, halvtimen før avspark.Litt lek med ball for finne «:følelsen med matta»!


Gulvet svaier og alle lener seg til venstre!!!


Trenerne møtes for å dele taktikken med hverandre... eller kanskje ikke???


GodsetUnionen er sulteforet på toppfotball - men i dag skal de få metta si...


GodsetUnionen er i hvert fall optimister på langt sikt.


Oddrane har inntatt klokkesvingen med faner og flagg.


Evig tilstedeværende Rune Martinsen applauderer lagene inn på arenaen....


Inn i bildet trer han som skal redde dagen - Peter Kovacs.


Espen Johnsen nervøs foran sin hjemmedebut???


Mattias Andersson motar beviset for at han er Årest Spiller i Strømsgodset under fjorårets opprykkssesong.22 sekunder spilt og Strømsgodset er heldige som ikke blir straffet med straffe... de Ornelas løpt ned av en blind høyreback.


Kjappe Stian Ohr (til høyre) fikk utmerkelsen «Man of the Match» for sin utrettelige innsats.


En pust i bakken kom godt med....


Ikke alle hadde tatt seg råd til billett - men heller inn i uferdige bygninger.


Tro hvordan jeg skal komme rundt denne blåmannen - nei det gikk visst ikke denne gangen heller....


Kanskje vi skal prøve å overliste dem fra denne vinkelen???


Jammen, da må du ikke stikke av, da...


Tid fordagens første gule, etter en stygg albue...


de Ornelas signaliserer scoring etter Johnsens gigatabbe...


Og da blir de hvite sååå glade i hverandre... Men hevnen er søt - med frosten kom to Godset-goaler av ypperste merke.