Nordisk langbane:

Årets revansjestevne...

DRAMMEN: Årets Åpne Nordiske mesterskap på langbane, kjøres lørdag 4. august på Forus Rikstotobane. Og for NMK Drammens langbanekjørere, blir det årets store revansje stevne! Av Paul Paulsen

Bortsett fra Kenneth Borgenhaugs finaleplass i VM langbane Challenge i tyske Vechta i september, har dette vært en skuffende sesong for drammenskjørerne.

EM-semifinalen i parspeedway ble nylig kjørt i Ungarn. 6. plass var ikke sterkt av Norge, men likevel. Med veldig lite speedwaykjøring var ikke innsatsen til «våre» gutter, Bjørn G. Hansen (9 poeng) og Marius Røkeberg (7 poeng) dårlig.
- Dette ga mersmak, innrømte Marius.
Ikke uventet vant Polen.

Årets revansje i Nordisk
Før høstens mange viktige stevner, har det vært en skuffende sesong for NMK Drammens kjørere.
Nå lades det opp til revansjens time!

Når klubbene Elgane, Riska og Sandnes&Jæren skal arrangere det første langbanerace på Forus travbane på 22 år (nordisk), er hjemmebanefavoritten Willy Tjessem (Riska), den selvsagte favoritten. Tjessem er fersk NM-vinner, men han vil få knalltøff kamp av både Borgenhaug og Røkeberg.

Trolig stiller også fra Drammen både Bjørn G. Hansen, Kim Rudi Mortensen og Morten Hvamstad.

Om Lisandro Husman stiller er tvilsomt. Hvis han gjør det er han klar medaljekandidat!

Debutanter
Fra Vestlandet debuterer trolig både Rune Sola (Riska) og Mikke Bjerk (Elgane). Begge speedwaytopper med potensiale til å bli riktig gode langbanekjørere.

Fra utlandet kommer det sikkert kjørere fra både Finland, Danmark, Nederland, Tyskland og kanskje Sverige.

Ikke noe er avklart ennå. Men hvis Nynke de Jong (NL), Klaus Peter Gerdeman (D) og Janne Koivula (SF) stiller, så er de klare medaljekandidater.

Travel høst
Helga etter nordisk kjøres Norsk Speedway Liga (NSL) ferdig på Elgane stadion på Varhaug. Her vinner Elgane MK ligagullet!

Søndag 19. august ønsker Grenland velkommen til NM Speedway på Geiteryggen motorbane i Skien.

Her er Rune Sola og Mikke Bjerk favoritter. Men: Bjørn G. Hansen. Liergutten kan vinne - hvis han får full klaff!

Drammensracet 2007
NMK Drammen inviterer til internasjonalt Longtrack race lørdag 25. august på Drammen travbane.

Her blir det finalerunden på Euroserien for 2- og 4-ventiler. Kåre Heia, NMK Kongsberg, kan bli Norges første Europamester for oldboys-kjørere!

I tillegg eliteklasse med bl.a. Borgenhaug, Røkeberg, Bjørn G. Hansen, Hvamstad og Kim Rudi Mortensen.

Parspeedway på Vinsvoll
NMK Drammen arrangerer Norgescup (dessverre ikke NM-status, håper det blir det neste år!) på Vinsvollbanen lørdag 8. september. I fjor ble det en suksess på Vinsvoll, og med hele norgeseliten på plass, blir det nok et spennende stevne i år også.

Helgen etter kjøres NM-lagspeedway på Vestlandet. Elgane MK er favoritt foran Riska/Kristiansand. Men kanskje kan Drammen med Hansen, Røkeberg og Borgenhaug overraske? Tilbake til hovedsidenKenneth Borgenhaug (f.v.), Mikke Bjerk (Elgane), Marius Røkeberg og Tage Skretting (Elgane). Vinsvoll juni 2007. Greier Kenneth og Marius å slå Elgane-kjørerne i høstens stevner? FOTO: PP


NØKKELMANN: Bjørn G. Hansen, blir nøkkelmannen hvis NMK Drammen skal ha suksess på speedwaybanen i høst.